Internationaal Kinder Folklore Festival
in Zielona Gora, Polen
 

Van maandag 27 juli tot zondag 2 augustus werd in de plaats Zielona Gora in Polen het 10e Internationale kinderfolklore festival gehouden.

Aan dit festival namen jongeren groepen deel uit:, Bulgarije, Hongarije, ItaliŽ, MacedoniŽ, MoldaviŽ, Polen, Taiwan, TsjechiŽ en Wit Rusland. Dagelijks werden door enkele groepen gemeenschappelijke dansen beoefend op het plein naast het Lubuski theater in het centrum. Belangstellende kinderen met hun ouders konden hieraan deelnemen. De overige buitenlandse groepen reisden naar een van de twintig deelnemende dorpen om daar een voorstelling te verzorgen. ís Avonds werden door een drietal groepen festival concerten verzorgd in het Lubuski Theater.

Zaterdag werd een galaconcert verzorgd in het Anna German openluchttheater in Zielona Gora. Bij de opening en afsluiting werden alle groepen betrokken. Deze programma onderdelen waren ďs morgens uitvoerig doorgenomen en geoefend in het theater.

Alle groepen waren tijdens hun verblijf in Zielona Gora ondergebracht in een studenten hotel op het terrein van de plaatselijke universiteit.


Getekend: Gerard van Damme

 

De Foto's

klik op de kleine foto om te vergroten