Internationaal Folklore festival
 
in Etaples Frankrijk

Onlangs werd voor het eerst een Internationaal folklore festival georganiseerd in het noorden van Frankrijk. In de plaats Etaples organiseerde de folkloristische dansgroep “Les Bons Z'Enfants” al vele jaren een nationaal festival.

Bij de voorbereidingen was de St. Zeeuwse klederdracht gevraagd om te adviseren bij het zoeken naar goede dansgroepen. Naast enkele lokale groepen waren er ook dansgroepen uit Bulgarije, Kongo, Engeland en India.

Donderdagavond werden de groepen ontvangen door de burgemeester van Etaples in het stadhuis aan de “Place de Géneral de Gaulle” Vrijdag waren er optredens op diverse plaatsen in de stad. “s Avonds was er een grote parade door de stad. De vertegenwoordigers van de St. Zeeuwse klederdracht was gevraagd in klederdracht aan de parade deel te nemen. Evenals aan de processie die zondagmorgen werd gehouden in het centrum en bij de haven. Zaterdag waren er weer meerdere optredens voor de vele duizenden toeristen, die in de omgeving van Etaples verblijven. “s Avonds was er een gala voorstelling van alle aanwezige groepen in de “Salle des Oyats” in Etaples. Daarna overhandigde de voorzitter van de folkloristische dansgroep “Les Bons Z'Enfants” dhr. Mickaël Margolle aan alle groepen een aandenken van het festival en een bord van de stad.

De organisatie van het festival heeft de St. Zeeuwse klederdracht gevraagd om voor het volgende Internationale festival weer een aantal groepen te adviseren. Tevens wil de plaatselijke groep graag uitwisselingen tot stand brengen met gelijknamige groepen in andere landen.
 

Getekend Gerard van Damme  

 

De Foto's
 

Foto 5291
Dhr.van Damme van de St. Zeeuwse klederdracht wordt welkom geheten door de burgemeester.

 
Foto 5333
De Zeeuwse vertegenwoordiging met dhr. Mickaël Margolle van “Les Bons Z'Enfants”

 
Foto 5507
De folkloristische groepen in de processie

 
Foto 5511
De kop van de processie