Folklore Presentatie in Luxembourg

Zondag 7 maart zal de vereniging “Ons boeregoed” uit Kruiningen Nederland vertegenwoordigen in Luxemburg. Daar wordt zaterdag 6 en zondag 7 maart de
“Relais pour la vie 2010” georganiseerd door de stichting Luxemburgse kankerbestrijding.
In het stadion D'Coque op de Kirchberg begint zaterdag om 20.00 uur een defilé met daarna een estafette die duurt tot zondag 20.00 uur.
Dus iedereen die zich op een sportieve manier wil inzetten voor de strijd tegen kanker kan daaraan deelnemen. Alles tussen wandelen en hardlopen is toegestaan. Iedereen loopt een half uur, mogelijk 's nachts een uur. Van de vele Nederlanders die in Luxemburg woonachtig zijn hebben zich al zo’n 144 deelnemers, verdeeld over 6 teams ingeschreven. Via de site www.relaisourlavie.lu kan men het hele weekend in Luxemburg volgen.

Op het podium in het midden van het stadion vindt zondag de gehele dag een cultureel programma plaats. Uit diverse landen zijn groepen uitgenodigd om hun bijdrage te leveren aan dit spektakel.

 De stichting Zeeuwse klederdracht, al vele jaren adviseur voor folklore groepen in Europa, werd enkele maanden geleden gevraagd om uit te zien naar een goede Nederlandse vertegenwoordiging voor die dag. Uit de vele Nederlandse folklore groepen werd uiteindelijk gekozen voor de folkloristische dansgroep en koor van Ons Boeregoed uit Kruiningen. Met 50 personen in klederdracht zullen zij zondag 7 maart om 14.00 uur het podium betreden en enkele nationale dansen en liederen ten gehore brengen. Daarna wordt hen door de Nederlandse vertegenwoordiging een maaltijd aangeboden. En kunnen belangstellenden nader kennis maken met de authentieke Nederlandse en met name Zeeuwse klederdrachten. ’s Avonds laat keren de leden van Ons Boeregoed weer terug in het Zeeuwse.

Enkele medewerkers van de st. Zeeuwse klederdracht zullen het hele weekend in Luxemburg aanwezig zijn tijdens deze spectaculaire goeden doelen loop. En het verblijf van de Nederlandse vertegenwoordiging op zondag voorbereiden.

getekend: Gerard van Damme

Voor nadere informatie van Ons Boeregoed; Dhr. Johan Huissen Tel: 0651 383 279

 

Foto: Ons Boeregoed

 

 
Persbericht 7-3-2010

Op verzoek van de Nederlandse vertegenwoordiging in Luxenburg leverde de volksdans en koor groep van de vereniging "Ons Boeregoed" uit Kruiningen een culturele bijdrage aan dit evenement in de Arena "de la Coque" in Luxembourg. Van 14.00 tot 14.30 uur was de Nederlandse folklore te zien in het grote stadion. Terwijl vele honderden deelnemers hun rondjes liepen verzorgde een culturele groep een bijdrage op een podium in het midden van de Arena. Meer dan 20 landen waren tijdens deze manifestatie vertegenwoordigd. Zo' n acht team met Nederlanders namen aan deze 24 uurs marathon deel. De prachtige Zeeuwse klederdrachten waren niet alleen interessant voor de vele bezoekers op de tribunes. Ook vertegenwoordigers uit diverse landen waren zeer gecharmeerd over de bijdrage die Nederland leverde. Aan het eind van het optreden overhandigde de dirigent en leider van de Nederlandse folkloristische groep een financiële bijdrage aan de voorzitster van de "Foudation Luxembourgeoise Contre le Cancer. In het bijzijn van Mevrouw Claire van der Ent Braat, medewerkster op de Nederlandse ambassade in Luxenburg.