Chanel & Oumnia

naar Volkskunstfestival in Frankrijk

 

Chanel Houtekamer en Oumnia Guigui, leerlingen van het Goese lyceum voor beroepsonderwijs mogen 6 en 7 november Nederland vertegenwoordigen in het Franse plaatsje Etaples sur mer. Ze zijn uitgenodigd door de plaatselijke volkskunstorganisatie,
die jaarlijks het “Hareng Roi” organiseert.

Chanel en Oumnia volgen momenteel de theater kader opleiding aan het “Het Goese Lyceum” locatie Bergweg in Goes. Het zijn dikke vriendinnen die regelmatig in school te vinden zijn met hun gitaar op schoot. Hun grootste liefde is om samen liedjes ten gehore te brengen en zichzelf daarbij op gitaar te begeleiden. Tijdens de muziekles kregen ze de opdracht om ook eens Nederlandse liedjes in te studeren. En wat is er dan leuker om deze liedjes te kunnen zingen in het buitenland in een kleurrijk nationaal kostuum.

Het idee sprak ook andere docenten aan. En met medewerking van de stichting Zeeuwse klederdracht kon de wens snel vervuld worden. Via het uitgebreide internationale netwerk van deze folklore organisatie was een uitnodiging voor het volkskunstfestival in Frankrijk snel geregeld. Vrijdag 5 november vertrekken Chanel en Oumnia naar Frankrijk.
Maandag 8 november worden ze weer in Goes terug verwacht.

Zaterdag 6 november zullen ze van 10.00 tot 21.00 uur aanwezig zijn op het volkskunst festival. En zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Uit diverse landen zijn zang- en dansgroepen uitgenodigd. Evenals een groot aantal beoefenaars van oude ambachten.
Dit jaar is het voor de 18e keer dat in het Franse vissersdorp het internationale folklore spektakel worden georganiseerd. En voor de visliefhebbers is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit evenement.

Getekend Gerard van Damme  

 
Brochure festival in Etaples Sur Mer klik hier
 

De Foto's
 

Foto 5694: Chanel & Oumnia in Volendamse klederdracht

 

Foto 5707A Chanel & Oumnia voor het beeld “moeder met kind”

 

Foto 5711 Chanel & Oumnia voor de school vlag

 
Foto5720  Chanel & Oumnia met directeur A. de Gans
 
Foto5722 Chanel & Oumnia met teamleidster E.Gelens
 
Foto5730 Chanel & Oumnia met gitaar
 
Foto5739 Chanel & Oumnia met theaterdocente J. de Graaf
 
Affiche Hareng Roi 2010