Zeeuwse Meisjes ontvangt
BMW teams op Walcheren
 
 

Vrijdag 27 mei waren twee “Zeeuwse meisjes” uitgenodigd door BMW België in de Uitspanning in Serooskerke. In het restaurant van de Jonge Johannes aan de Vrouwenpolderseweg in Serooskerke was een tafel ingericht met een viertal soorten kaas. Kazen die ook in het winkeltje worden aangeboden onderin de Molen op Walcheren.

Het personeel van de BMW vestiging in België organiseerde een dag voor het personeel met een Rally door de provincie Zeeland. En in Serooskerke was een van de stops waar de teams enkele opdrachten konden uitvoeren en genieten van een consumptie op het zonnige terras. In het vernieuwde interieur van de uitspanning werden de teams verwelkomt door het “Zeeuwse meisje” Patricia Gorsse, examen leerling van het Goese lyceum voor beroepsonderwijs in Goes. In hun ‘roadmap’ stond de opdracht een viertal kazen te proeven en te benoemen. Daarna mocht Patricia de antwoorden nakijken en de punten in hun map noteren. In de nabijgelegen molen ‘de Jonge Johannes’ heette “Zeeuws meisje” Joanne Goulooze ook leerling van de afdeling ‘zorg en welzijn’ van de Pontes scholengroep in Goes de teamleden welkom. Daar moesten de aanwezige molenstenen worden geteld en de functie van de molen worden beschreven.

Meerdere teams van de BMW rally waren bijzonder verrast bij het zien van de twee jongeren in de regionale klederdracht. Meerdere malen werd gevraagd of ze samen met hun team op de foto mochten. Soms zelf tot bij hun auto op de parkeerplaats. Ook groepen fietsers, die toevallig een pauzestop maakten in het restaurant, maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om met een stukje Zeeuwse folklore op de foto te kunnen gaan. Want normaal gesproken kom je de klederdracht nog sporadisch tegen in enkele verzorgingstehuizen in het Zeeuwse.

Voor de dames Patricia en Joanne was dit geen enkel probleem. Ze zijn de laatste weken al heel wat keren op de foto geweest tijdens hun werk als Zeeuws meisje. In de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Wenen, Oostenrijk en het Consulaat in Kleve, Duitsland werden ze ook veelvuldig gevraagd voor een fotootje. En eigenlijk zouden ze zaterdag en zondag al weer worden verwacht op de dag van de consulaten in Lyon, Frankrijk. Maar dat werd door de stichting Zeeuwse klederdracht, die alle activiteiten voor Zeeuws meisje plant en organiseert, afgewezen. Per slot van rekening moet het voor beide dames wel leuk blijven om als Zeeuwse gastvrouw op te treden in binnen- en buitenland.

 

Getekend Gerard van Damme  


De Foto's