Zeeuwse Meisjes naar
honorair consul in Kleef

 
 

Freddy Heinzel, de nieuwe honorair consul van Nederland in Kleef organiseerde dit jaar voor de
eerste keer de Koninginnedag receptie. En als zaakwaarnemer tracht hij in de regio ondernemers
te motiveren tot grensoverschrijdende ideeënuitwisseling en samenwerking.
Vandaar dat zijn “Konsulatsmitarbeiterin” mevrouw Melanie het een leuk idee vond om Zeeuws meisje uit te nodigen tijdens de receptie in het Duitse Kleve.

Joanne Goulooze en Patricia Gorsse, vierdejaars leerlingen van de afdeling verzorging van het Goese lyceum voor beroepsonderwijs in Goes namen de uitnodiging direct met beide handen aan. Temeer daar zij enkele dagen daarvoor ook al aanwezig waren op de receptie van de Nederlandse ambassadeur in Wenen.
Ze hadden dus al aardig wat ervaring kunnen opdoen als Zeeuws meisje. En hun werkzaamheden zouden worden aangemerkt als maatschappelijke stage.

Nadat beide dames samen met de Duitse en Nederlandse politie geposeerd hadden voor de ingang van het consulaat mochten ze bij alle gasten het speldje met de oranje tulp opspelden. En meerdere gasten namen de gelegenheid te baat om de Zeeuwse klederdracht eens echt goed te bekijken van dichtbij.
Wat vaak uitmondde in interessante gesprekken.

Ook honorair consul Freddy Heinzel bedankte in zijn speech persoonlijk beide meisjes en hun begeleiders voor hun bijdrage aan de receptie. Hij sprak de wens uit op een nauwere samenwerking met de stichting in het Zeeuwse. Daarna boden Joanne en Patricia een cadeau aan en uiteraard de Zeeuwse babbelaars.

 

Getekend Gerard van Damme 
Foto’s van groter formaat hebben wij uiteraard voor u beschikbaar. 

 


De Foto's