Nostalgische markt in Kamperland

 

Voor het eerst werd woensdag 27 juli 2011 in Kamperland een nostalgische markt georganiseerd voor de toeristen. De stichting Zeeuwse klederdracht was gevraagd om hierbij de adviseren.

De Zeeuwse folkloristische dansgroep van “Ons Boeregoed” werd uitgenodigd om enkele optredens te verzorgen. Om 13.00 uur en 15.00 uur werd onder grote belangstelling opgetreden op het Alexiaplein voor het nieuwe complex waar ook een groot aantal ouderen zijn ondergebracht. In diverse kraampjes werden workshops gehouden. De brandweer van Noord Beveland stelde jongeren in de gelegenheid om een
keertje de brandslang te hanteren. Men kon een ritje maken in een echte brandweer oldtimer.
Het Zeeuwse trekpaard liet kinderen op de rug van een paard ring steken,men werd in de gelegenheid
gesteld om een ritje te maken door het dorp op een echte boerenkar. En in de informatiestand van de vereniging kon men zich uitvoerig laten informeren over de doelstelling van de vereniging en haar activiteiten. Dansgroep “Walacra” verzorgde de hele dag demonstraties babbelaars bakken, even verderop werd verse paling gerookt en de mandenmaker trok ook aardig wat belangstellenden.
De stichting Zeeuwse klederdracht had een informatiestand ingericht naast het podium. En was tevens verantwoordelijk voor een goede geluidspresentatie van diverse activiteiten op het Alexiaplein.

Tevens waren er op diverse plaatsen oude tractoren en oldtimers te bezichtigen en ook de vertrouwde club voor “solexen” was met meerdere exemplaren aanwezig. Olga en Piet de Haas hielden tijdens deze dag een geld inzameling voor de “St. Cornel Ngaleku Children Centre in Tanzania, Afrika. Als speciaal Zeeuws paartje trokken ze daarbij aardig wat belangstelling bij de toeristen in Kamperland.

De winkeliersvereniging van Kamperland kan terugzien op een wel zeer geslaagde nostalgische markt in het dorp.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's
 

IMG_7240 Op het Alexiaplein in Kamperland
 
IMG_7244 Christien geeft uitleg over de klederdrachten
 
IMG_7245 Een extra Zeeuws echtpaar in dracht
 
IMG_7247 De Walcherse dracht
 
IMG_7251 Workshoppen in de stand
 
IMG_7255 De nostalgische dag in Kamperland 2
 
IMG_7257 Typisch Zeeuws paar zamelt geld in
 
IMG_7258 Walacra bakt babbelaars
 
IMG_7260 Palingroken was wel in trek
 
IMG_7262 Veel belangstelling voor de optredens