Höllandische Tagen in Europa Park
 

In het grootste familie park in het plaatsje Rust in Duitsland werden onlangs weer de Holländische Tagen georganiseerd. Op het Holland plein werden een groot aantal activiteiten georganiseerd.
Er was een echte klompenkapper, een poffertjes kraam, kaasdragers, een folkloristische dansgroep, een stand van de Floriade, een haringkar, Frau Antje, een Zeeuwse boer en een stand met souvenirs en informatie over Nederland.

De stichting Zeeuwse klederdracht was aanwezig om tekst en uitleg te geven aan belangstellenden. Een grote kaart van Nederland, die beschikbaar was gesteld door het Ministerie van buitenlandse zaken, werd veelvuldig bestudeerd. Enerzijds door gasten die onlangs in Nederland waren en anderzijds door geïnteresseerden die dit jaar op bezoek komen. De beide regiokaarten van Zeeland, beschikbaar gesteld door de echte Zeeuwse campings, was aardig in trek. In de stand was een groot beeldscherm geplaatst waar de DVD van het nationaal park “Oosterschelde” vele ogen trok.

Ook de klederdrachten gaven een extra Nederlands tintje. Regelmatig liepen de kaasdragers over het plein gevolgd door Frau Antje, die met een juk en twee emmertjes de aandacht trok van veel jongeren. En de hele familie “Maus” bezocht regelmatig de standjes.

Door de enorme drukte was het park elke dag langer open dan vermeld stond. En na sluitingstijd konden de Nederlandse vertegenwoordigers dineren in een van de vier hotels die het park rijk is.

Getekend
Gerard van Damme

 


De Foto's