Internationaal Dans Festival in Gorzów, Polen
 

Van 29 juni tot 4 juli 2012 werd in de Poolse plaats Gorzów het 19e Internationale dans festival gehouden. Als adviseur voor folklore groepen in Europa waren we uitgenodigd dit festival mee te maken.

Aan dit festival werd deelgenomen door groepen uit: Bulgarije, Indonesië, Turkije, Letland,
Tsjechië, Duitsland en Polen. Er waren zowel folkloristische groepen alsook moderne dansgroepen aanwezig. Het was een duidelijk jongeren festival. De leeftijd was van 7 tot 22 jaar. Alle groepen waren ondergebracht in een viertal internaten in de stad.

Er waren twee volledige voorstellingen gepland in het geheel nieuwe amfitheater in de stad
en een in het theater van de stad naast het Dom Kultury. Het Dom Kultury aan de
Teatralna 8 is het informatiecentrum van het festival. Daar was ook een foto expositie van
voorgaande festivals ingericht.

Tijdens de voorstelling in het theater werden alle groepen door een jury beoordeeld in diverse categorieën. Een dag later werden alle winnaars bekend gemaakt voor het begin van de voorstelling. De laatste dag werd er nog een volledige voorstelling verzorgd op een podium aan de “Bulwar nad Warta” in het centrum. Enkele groepen hadden daar ook een stand met souvenirtjes ingericht.

De organisatie van het dansfestival was zeer professioneel opgezet. Het werd uitgevoerd door een groot aantal vrijwilligers, die met veel enthousiasme elke dag weer aanwezig waren.

Een bezoek aan dit festival kunnen wij iedereen van harte aanbevelen.
Via de zeer professionele site: www.festiwal.gorzow.pl krijgt men een goede indruk van dit festival.
En een verblijf in het ”Qubus Hotel****” of “Hotel Gracja***” kunnen wij iedereen van harte aanbevelen. Het is een CIOFF festival, maar krijgt niet de waardering die het verdient.

Dinsdag 3 juli werden alle groepen ontvangen door de burgemeester van de stad
in het splinternieuwe muziek theater van Gorzów.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's