Frau Antje komt ook uit Zeeland


Wie in Duitsland Holland Promotie wil doen zoekt al heel snel naar “Frau Antje” Zij was de eerste dame die destijds in Volendamse klederdracht de Nederlandse zuivelproducten in Duitsland aan de man bracht. In Nederland kennen we voor een bekend zuivel product het “Zeeuwse meisje”

De Nederlandse vertegenwoordiging in de Duitse plaats Kleef, net over de grens bij Nijmegen, hield maandag 7 mei haar Koninginnedag receptie. Vorig jaar waren daar de Zeeuwse meisjes Joanne en Patricia van de VMBO opleiding aan de Bergweg in Goes te gast. Zij vielen zo in de smaak bij de genodigden dat de consul voor dit jaar graag “Frau Antje” wilde uitnodigen.

Joanne en Patricia, die vorig jaar meerdere malen serveerden tijdens Nederlandse recepties in het buitenland waren direct bereid om in Volendamse klederdracht de gasten te ontvangen.
Derde klas leerling Celine, van de VMBO opleiding consumptieve technieken aan de Bergweg in Goes, wilde ook graag een avondje stage lopen en ervaring opdoen.

De stichting Zeeuwse klederdracht, gespecialiseerd in Zeeuwse en Volendamse klederdrachten, zorgde ervoor dat de drie Zeeuwse dames op tijd in restaurant ’t Poortje in Kleef aanwezig waren.
Daar werden ze ontvangen door Honorarkonsul der Niederlande dhr. Freddy B. Heinzel. Celine werd uitgenodigd de consul een oranje lintje op te spelden. Daarna boden ze een DVD van het Nationaal Park Oosterschelde aan, een tweetal regiokaarten van de gezamenlijke Zeeuwse campings en uiteraard babbelaars.

Nadat de genodigden de consul hadden gefeliciteerd met de verjaardag van hare majesteit de koningin speldden de Volendamse dames een oranje lintje op. Na de toespraak van de Nederlandse vertegenwoordiging in Duitsland werden de aanwezigen rijkelijk voorzien van diverse hapjes.
Meerdere malen werden de jongeren uit het Zeeuwse door de gasten aangesproken en uitgenodigd voor een foto.

Tegen het eind van de receptie bedankte de heer Heinzel de dames voor hun uitstekende serveer werk. En sprak de wens uit de dames volgend jaar weer te kunnen uitnodigen. Voor meer informatie zie www.stzk.nl

 

Getekend:
Gerard van Damme

PS. Wij hebben grotere formaat foto’s beschikbaar.
Van vrijdag 11 mei tot dinsdag 15 mei ben ik weer in het buitenland.


De Foto's