Holländische Woche in Duitsland

Deutsch / German

In de week van de voorjaarsvakantie werd in het “Badeparadies-Schwarzwald” in de plaats Titisee-Neustadt de “Nederlandse week” georganiseerd. De St. Zeeuwse klederdracht was gevraagd om adviezen te geven voor deze week.

Het zwemparadijs in het Schwarzwald werd enige tijd geleden geopend. Zij willen de gasten niet alleen amuseren in het zwemparadijs, maar ook kennis laten maken met bijzonderheden uit andere landen. Door het organiseren van een “landen” week tracht men dit doel te realiseren. En voor het land dat in de schijnwerpers wordt geplaatst is het een goede gelegenheid zich eens wat extra te presenteren.

Op de affiches presenteerde “Frau Antje” zich met de Nederlandse vlag en de woorden: Tulpen, Käse, Holzschuhtanz. Met als klap op de vuurpijl de “Nederlandse Saunanacht” op zaterdag, waar de Palmen- en Wellnesssoase tot 24.00 uur geopend zouden zijn. Tijdens deze dag werden ’s avond optredens verzorgd door de folkloristische dansgroep: “Wi'J HOLD 't BI'J ’t OLDE”uit Aalten. Alle folkloristen waren onder gebracht in het landhotel “Jostalstüble van de familie Ingeborg en Adolf Hog in het Jostal.

In de foyer van het “Badeparadies” was door de Stichting Zeeuwse klederdracht een souvenirs- en informatiestand ingericht. Het ministerie van buitenlandse zaken, de Zeeuwse VVV’s en een groot aantal campings in het Zeeuwse hadden foldermateriaal in de Duitse taal beschikbaar gesteld. Doordat de Nederlandse vertegenwoordigers in de stand waren gekleed in de authentieke Zuid Bevelandse protestantse klederdracht, was het de hele dag een komen en gaan van belangstellenden. Vooral de regiokaarten van de Oosterschelde campings en de Zuid-Bevelandse campings waren erg in trek. Het is een prima aanvulling op de vaak zeer uitgebreide folders, die ter kennisname konden worden meegenomen. De overzichtskaart van Nederland werd continue gebruikt door belangstellenden die onlangs hun vakantie hadden doorgebracht in Nederland of dit jaar hun vakantie in Nederland gaan doorbrengen.

Ook de Nederlandse souveniertjes van ansichtklaarten, wenskaarten, tulpentassen, sleutelhangers, Zeeuwse kussentjes, place mats, Delfs blauw en Zeeuwse babbelaars werden vaak uitvoerig bekeken. De presentatie van enkele DVD’s over Nederland met een aardig muziekje maakte het hele promotie plaatje over Nederland compleet.

De organisatie van het Schwarzwalder zwemparadijs was bijzonder tevreden over de manier waarop de Zeeuwse stichting een grote bijdrage heeft geleverd aan het realiseren van haar eerste Holländische Woche” Zij nodigen de Nederlandse folkloristen graag weer uit voor een volgende activiteit waarbij de nationale folklore een bijdrage kan leveren. De volgende landen week zal plaatsvinden in mei. Dan staat Skandinavië centraal in Titisee-Neustadt Schwarzwald.

Getekend.
Gerard van Damme
www.stzk.nl
Tel:0113 231 755

Landhotel: www.jostalstueble.de
Badeparadies: www.badeparadies-schwarzwald.de

P.S. Uiteraard hebben wij ook grotere foto’s beschikbaar

 


De Foto's