Nostalgische dag in Wemeldinge


Zaterdag 4 augustus vierde Camping Linda in Wemeldinge haar 50 jarig bestaan met een echte nostalgische dag. ‘s Middags van 14.00 tot 18.00 uur was het een gezellige drukte aan de Oostelijke Kanaalweg in Wemeldinge.

De volksdansgroep van “Ons Boeregoed” verzorgde onder leiding van Christien Zuidweg een tweetal optredens en presentatie van de Zeeuwse klederdrachten. Een groot aantal plaatselijke winkeliers en andere organisaties hadden hun kraam ingericht op het sportterrein van de camping. De tuinderij van Alfred van de Waart uit Biezelinge deed goede zaken met zijn vers zomer fruit.

De stichting Zeeuwse klederdracht, waar de camping de laatste tijd mee samenwerkt, was gevraagd om meerdere beoefenaars van oude ambachten uit te nodigen. Twee dames van “Ons Boeregoed” verzorgden het Zeeuwse babbelaars bakken. Wilma van Damme gaf demonstraties stroovlechten.
Jaap Goossen uit Zaamslag wist alles te vertellen over het paerdemessen snijden.
Frans Limpens was helemaal uit Schinnen gekomen om in het Zeeuwse het kunstglasblazen te promoten. Tom van Nunen liet zien hoe je leuke gebruiksvoorwerpen van hout kon draaien.
Marieke Boogert uit Goes had een klassieke stoel meegenomen. Daar werden opnieuw de koperen veren in geplaatst. Adriaan van Moort van viskiosk “Het Beste Maatje” uit Goes en Middelburg fileerde ter plaatste de verse haring, die gretig aftrek vond. En Living by Louis had een stand met eigentijdse streek producten uit de natuur.

De Zeeuwse stichting bood eigengemaakte souvenirs aan. Ook was de gehele collectie originele Zeeuwse roomboterbabbelaars van de Firma JB Diesch BV. te koop. En uiteraard het Zeeuwse kussentje, een ontwerp van de stichting.

Voor het podium was een terras ingericht waar bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje konden genieten van de folkloristische activiteiten. Vele fotografen maakten daar dankbaar gebruik van om diverse klederdrachten uitvoerig te fotografen.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's