Internationaal gezelschap in Tholen

Onlangs werd de internationale conferentie GTNF 2012 in Antwerpen gehouden. Donderdag 14 juni was een cruiseschip gecharterd om alle gasten naar Tholen te brengen. Bij aankomst in de haven werden ze verwelkomd door een viertal accordeonisten en tien jongeren uit de regio in de originele Zeeuwse klederdracht. Een aantal stadsgidsen verzorgde een rondwandeling door de stad. Daarna werden alle gasten uitgenodigd door de molenaar van de molen “De Vlaswiek”

De  jongeren verwelkomden de gasten met Corenwijn en haring. Eetcafé “Hart van Tholen” serveerde een keur van hartige Hollandse hapjes en drankjes. Iedereen werd in de gelegenheid gesteld om de molen te bezoeken en een kijkje te nemen in de molenwinkel. Daar werd een zeer uitgebreid assortiment souvenirtjes gepresenteerd.

Vele gasten maakten van de gelegenheid gebruik om een leuk aandenken mee terug aan boord te nemen. Regelmatig werden de aanwezige fotografen gevraagd een leuke opname te maken met een van de tien jongeren in klederdracht. De foto’s werden daarna digitaal aan de gasten verzonden.

Na het vertrek van de gasten bezorgden de Zeeuwse meisjes en jongens de bewoners in het straatje naar de molen een leuke attentie en een bos bloemen. 

Getekend
Gerard van Damme

De Link naar een Filmpje
https://picasaweb.google.com/102480853967792056976/TobaccoPartyTholenJune142012?authkey=Gv1sRgCN7rjM7b1szXSA#5754250950657413378


De Foto's