Frau Antje komt uit Zeeland

Drie leerlingen van het VMBO uit Goes waren uitgenodigd voor de receptie van het
“Honorarkonsulat der Niederlande” in Kleve, Duitsland. Amber en Tansu van de afdeling toerisme en recreatie en Celine van de afdeling consumptieve technieken wilden graag wat
internationale ervaring opdoen bij onze Oosterburen. Zij namen de uitnodiging direct aan.

Honorair Consul de heer Freddy Heinzel houdt zijn jaarlijkse receptie graag in aanwezigheid
van “Frau Antje” Het Duitse reclamefiguur van de Nederlandse Zuivel Organisatie. En daar de stichting Zeeuwse klederdracht al meerdere jaren samenwerkt met de Nederlandse vertegenwoordiging en beschikt over de Volendamse klederdracht was de uitnodiging snel gerealiseerd. Leerlingen van de Goese VMBO opleiding zijn een erg geliefde gast tijdens de receptie.

Allereerst ontving dhr. Heinzel de nieuwe DVD “Zeeland’s Zwarte Goud” beschikbaar gesteld
door het Nationaal Park Oosterschelde. Een DVD met de regionale Zeeuwse klederdrachten van de stichting Zeeuwse klederdracht en een flesje babbelaarlikorette. Daarna spelden de drie jongeren alle aanwezigen, bij binnenkomst, een broche met de Duits - Nederlandse vlag op.

Na de toespraak van de consul werden het Nederlandse en Duitse volkslied gezongen. Daarna konden de aanwezigen in diverse stands kennis maken met regionale producten. De “Frau Antjes” serveerden diverse hartige hapjes. Regelmatig werden ze aangesproken door in Duitsland wonende Nederlanders die graag wilden weten of ze wel echt uit Nederland kwamen.

Aan het eind van de avond bedankte de consul persoonlijk de dames Amber, Tansu en Celine.
Hij nodigde ze graag uit op zijn volgende receptie in 2014. Zij ontvingen ieder een gesloten envelop en de nieuwste twee Euro munt van Beatrix en Willen Alexander, die beschikbaar was gesteld door de Duitse bank. 

Getekend
Gerard van Damme  

 


De Foto's