Presenteer ons kikkerlandje in het buitenland

De onderwijs opvang voorziening “Eenheidszorg” in Rotterdam werkt met pubers met gedragsproblemen. Momenteel werken ze al zo’n twee jaar mee aan een Europees project. Samen met Engeland, Sicilië, Wales, Noorwegen, Polen, Cyprus en Denemarken.

Het thema is ‘een veilig Europa’ en daar hebben we allerlei activiteiten en opdrachten om heen gebouwd. Om de 2 maanden komen wij bij elkaar en presenteren we onze resultaten en organiseert het gastland allerlei culturele uitstapjes zodat we elkaar, als land, beter leren kennen. Zo zijn we al in Polen, Noorwegen, Engeland, Wales, Cyprus en Sicilië geweest. Denemarken was ons laatste bezoek en dat hebben we afgesloten met een groot feest.

Carola Schunlau van het OOVR Eenheidszorg leek het een leuk idee om twee jongeren in traditionele klederdracht deel te laten nemen aan de bijeenkomst in Denemarken. Want door het project zijn we toch een beetje trots geworden op ons eigen kikkerlandje. We zijn eigenlijk onze tradities weer gaan waarderen. En van 3 tot 10 juni waren ze bij de Denen op bezoek.

De stichting Zeeuwse klederdracht was graag bereid enkele Volendamse klederdrachten beschikbaar te stellen.

Getekend
Gerard van Damme  

 


De Foto