Nationaal folklore festival in Košice

  Van 16 tot 24 november jl. werd in de culturele stad Košice in Slowakije het
“19. ročník KOŠICKÝCH FOLKLÓRNYCH DNÍ” gehouden. Een traditioneel feest van de nationale Slowaakse folklore. Een delegatie van de St. Zeeuwse klederdracht was uitgenodigd
om dit spektakel bij te wonen.

Gedurende het nationale festival werden wedstrijden folkloristische dans georganiseerd voor meerdere leeftijdsgroepen in het Jumbo centrum. De prijswinnaars ontvingen prachtige keramieken, gemaakt door een kunstenaar. In de hal van het centrum waren dagelijks stands ingericht met folkloristisch handwerk uit de regio. Zaterdag 24 november werd door de Zeeuwse delegatie ook een Nederlandse bijdrage geleverd in de hal. Tevens konden belangstellenden ook kennis maken met de Zeeuwse en Volendamse klederdracht.

’s Avonds werd in het staats theater van de stad een gala avond georganiseerd voor genodigden en belangstellenden. Voor een uitverkochte zaal traden meerdere ensembles uit de plaats Košice en omgeving op. Na een kleurrijk spektakel werden de genodigden en vertegenwoordigers van de ensembles toegesproken door de president van het festival dhr. Vladimir Urban. Vele medewerkers aan dit festival ontvingen een diploma van deelname. Daarna bood de Zeeuwse vertegenwoordiging enkele geschenken aan aan dhr. Urban en de project manager mevr. Zuzana Krajnakova.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's