Frau Antje komt uit Zeeland

In februari stond in het Badeparadies Schwarzwald in de plaats Titisee-Neustadt in Duitsland
Nederland centraal. De hele week werd daar de “Holländische Woche” georganiseerd.
Met als hoogtepunt het weekend van 23 februari.

Via de stichting Zeeuwse klederdracht uit Goes waren een zestal folkloristen uitgenodigd en twee leerlingen van de afdeling toerisme en recreatie van het Goese lyceum afdeling Bergweg.
In de foyer van het zwemparadijs werden alle gasten ontvangen met Zeeuwse babbelaars en Haagse hopjes. Tevens was er een stand ingericht met souvenirs en informatie over Nederland.
De bezoekers aan de Palmen- en Wellnessoases waren niet alleen afkomstig uit Duitsland, maar ook uit Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland.

Voor Amber en Tansu, de leerlingen van toerisme en recreatie, was het een wel heel speciale ervaring om in een Nederlandse klederdracht zo in de belangstelling te staan.
De hele dag wilde men met de dames op de foto. Want je komt niet elke dag “Frau Antje” tegen.
Aan het eind van de middag werden ze gevraagd Nederlandse kazen te presenteren. En daar werd door de vele honderden badgasten veelvuldig gebruik van gemaakt.

Ook in de Nederlandse stand in de foyer waren vele belangstellenden die zich uitvoerig lieten informeren over de mogelijkheden om vakantie in Nederland door te brengen. De kleurrijke folders en regiokaarten vonden dan ook gretig aftrek.

’s Avonds verzorgden de folkloristen van volksdansgroep “Ons Boeregoed” een drietal optredens op een podium in de Palmenoase. Daarna werden de klederdrachten omgeruild voor de badpakken.
En kon men uitgebreid genieten van de vele attracties die het enorme “Badeparadies” te bieden heeft. In het restaurant stonden enkele Zeeuwse maaltijden op het menu en aan de poolbar kon men genieten van speciale drankjes.

En om goed te kunnen uitrusten van het “Holland Promotie” werk waren alle Zeeuwen ondergebracht in het vier sterren hotel Waldeck in het plaatsje Titisee.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's