Volendam en zijn hullen

Wanneer je de plaats Volendam bezoekt, dan kom je nog regelmatig Volendammers tegen die de kleurrijke klederdracht dragen. Je kunt zelfs in meerdere winkels aan de Haven op de foto in klederdracht. Opvallend is dat de klederdracht wel wordt gedragen, maar de witte muts, die ook wel “hul” genoemd wordt, vaak niet gedragen wordt. De hul heeft twee punten die op een zeer speciale manier gesteven worden. Er zijn nog maar weinig dames in Volendam die deze techniek beheersen.

De st. Zeeuwse klederdracht maakt ook regelmatig gebruik van de Volendamse klederdrachten.
Vooral in Duitsland komt men bij Holland Promotie activiteiten deze klederdracht nog vaak tegen.
Hij werd en wordt nog steeds gedragen door “Frau Antje” Het bekende logo voor Nederland in Duitsland. Meerdere keren per jaar worden Nederlandse jongeren gevraagd voor promotie activiteiten waarbij men ze graag presenteert als “Frau Antje” En dan moet de Volendamse klederdracht wel gepresenteerd worden met de originele hul met keurige, gekrulde punten. Tot nu toe kan de stichting nog steeds een beroep doen op dames in Volendam die de hullen kunnen opmaken.

En we reizen graag een dagje naar Volendam met onze hullen, want Volendammers zijn echt wel gastvrij. Er zijn ook mogelijkheden in Volendam om gebruik te maken van “Bed & Breakfast” Voor een weekendje Amsterdam kun je heel goed overnachten in Volendam. Je parkeert je auto voor de deur bij de “Bed & Breakfast” en met het openbaar vervoer ben je heel snel in het centrum van de hoofdstad. Mevr. Antje Kuiper in de Hoornse Hop 5 in Volendam heeft zelfs vier kamers beschikbaar om gasten te kunnen ontvangen. Graag tonen wij u enkele foto’s van haar “Bed & Breakfast”. U kunt via haar telefoonnummer 0651 443 589 een of meerdere kamers bespreken.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's