Nederlands Consulaat-Generaal in Düsseldorf
geeft receptie

 Nederlands Consulaat-Generaal in Düsseldorf geeft receptie. Traditie getrouw organiseerde de consul-generaal Henk Voskamp een receptie in het van der Valk Airporthotel in Düsseldorf. Ter ere van Koningsdag waren zo’n 300 gasten uit de politieke, culturele en economische sector uitgenodigd.

Eregast was de minister-president van Noordrijn-Westfalen mevrouw Hannelore Kraft die uit naam van de regering van de Duitse deelstaat een groetwoord hield. Tevens was staatssecretaris Dr. Günther Horzetzky van het Noordtijn-Westfaalse ministerie van Economische zaken, Energie, Industrie, Middenstand en Nijverheid aanwezig. En de commissarissen van de koning in Limburg drs. Bovens en dhr. Cornielje van Gelderland.

De consul-generaal bood mevrouw Kraft een Holland-vaas aan en wilde daarna graag met drie leerlingen van het VMBO uit Goes op de foto. De dames Tanja, Paula en Rikki waren door de st. Zeeuwse klederdracht gevraagd om als “Frau Antje” de receptie in Düsseldorf bij te wonen. Na de toespraken serveerden de Zeeuwse jongeren een groot aantal hapjes die in de keuken van het restaurant werden klaar gemaakt.

Meerdere aanwezigen stelden het op prijs om samen met een of meer “Antjes” op de foto te gaan. En de vele medewerkers van het consulaat in Düsseldorf waren er trots op dat de Nederlandse folklore een extra tintje gaf aan de koningsreceptie in Duitsland.

De volgende morgen al stond de foto met de minister-president en de consul-generaal op de site van de Staatskanzlei. Even later gevolgd door een bericht op de site van het consulaat in Düsseldorf en de interne site van het ministerie van buitenlandse zaken.

Getekend
Gerard van Damme  


Tekst bij de foto van de
Staatskanzlei van Noordrijn-Westfalen:

 Niederländisches Generalkonsulat Düsseldorf

Copyright

Ministerpräsidentin Hannelore Kraft nahm auf Einladung des niederländischen Generalkonsuls in Düsseldorf, Dr. Hendrik Jan Voskamp, am 29. April 2014 in Düsseldorf an der offiziellen Feier des Geburtstags seiner Majestät König Willem-Alexander teil. Bei den Feierlichkeiten hielt die Ministerpräsidentin ebenfalls eine kurze Rede über die enge Partnerschaft zwischen Nordrhein-Westfalen und der Niederlande.

http://www.nrw.de/mediathek/foto/koningsdag-der-niederlande-29-04-2014-31247.html

 


De Foto's