Kerstmarkt in Vlissingen

Zaterdag 13 december werd in de Lange Zelke in Vlissingen een bijzonder gezellige kerstmarkt georganiseerd. De winkeliersvereniging in de binnenstad, afgekort VOC, had onder de overkapping een ruimte gereserveerd voor zon veertig kraampjes. Vanaf 09.30 uur werden alle plaatsen ingenomen door standhouders uit de regio.

Van 11.00 tot 17.00 uur konden belangstellenden kennis maken met een zeer gevarieerde en kleurrijke markt. De hele winkelstraat was in een echte kerstsfeer omgetoverd met versierde kerstbomen, verlichting, warmte zuilen voor de standhouders en animatie; Een aantal kerstmannen en vrouwen wandelden regelmatig over de markt en ook het leger des heils bracht een aantal liederen ten gehore.

Medewerkers van Lunch-cafe La Reine deelden regelmatig worsten broodjes uit aan passanten, de kerstman bij de keurslager in de Walstraat verwelkomde iedereen met een bekertje gratis erwtensoep. Bij Banketbakkerij Bliek liet een van de medewerksters de bezoekers kennis maken met de zeer krokante oliebollen, die ter plaatse werden gebakken en verkocht.

De winkeliers in Vlissingen hadden Koert Vermeulen gevraagd om een sfeervolle kerstmarkt in hun straat te willen realiseren. En dat is hem heel goed gelukt. Een groot aantal bedrijven, particulieren, verenigingen en stichtingen haalden alles uit de kast om iedereen te laten genieten van een enorm aanbod van vooral kerstartikelen. Er waren eigenlijk geen stands waar dezelfde artikelen werden aangeboden. Daardoor was deze dag voor vele bezoekers de moeite waard om er langere tijd door te brengen.

Uit het enthousiasme van de plaatselijke middelstanders blijkt duidelijk dat een vervolg bezoek bij een volgende gelegenheid zeker zal aanslaan.  

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's