Zeeuws meisje geliefd in Kleve

 Drie leerlingen uit Goes waren uitgenodigd voor de receptie van het “Honorarkonsulat der Niederlande” in Kleve, Duitsland. Robin, derde jaars leerling van de afdeling consumptieve technieken en Paula oud leerling van de afdeling theater en haar zus Rikki wilden graag wat internationale ervaring opdoen bij onze Oosterburen. Zij namen de uitnodiging direct aan.

Honorair Consul de heer Freddy Heinzel houdt zijn jaarlijkse konings receptie graag in aanwezigheid van “Frau Antje” Het Duitse reclamefiguur van de Nederlandse Zuivel Organisatie. En daar de stichting Zeeuwse klederdracht al meerdere jaren samenwerkt met de Nederlandse vertegenwoordiging en beschikt over de Volendamse klederdracht was de uitnodiging snel gerealiseerd. Leerlingen van de Goese VMBO opleiding zijn een erg geliefde gast tijdens de receptie.

Robin ontving de gasten in de hal van het consulaat en liet iedereen het gastenboek tekenen. Paula en Rikki werden naast het echtpaar Heinzel geplaatst om de ontvangst een extra Nederland tintje te geven.

Na de toespraak van de consul werden het Nederlandse en Duitse volkslied gezongen. De “Frau Antjes” serveerden diverse hartige hapjes. Regelmatig werden ze aangesproken door in Duitsland wonende Nederlanders die graag wilden weten of ze wel echt uit Nederland kwamen. Vooral de spreekvaardigheid Duits van Robin deed menige gast zijn wenkbrauwen fronsen. Robin heeft zelf namelijk in Duitsland gewoond.

Aan het eind van de avond bedankte de consul persoonlijk de dames Robin, Paula en Rikki.
Hij stelt het op prijs om ze volgend jaar weer te kunnen uitnodigen. Ze ontvingen ieder een gesloten envelop voor hun inzet tijdens de avond.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's