Folkloremarkt in Ouddorp

Dinsdag 18 maart werd voor de eerste keer een folkloremarkt in Ouddorp georganiseerd. In het prachtige nieuwe gebouw van verzorgingshuis De Vliedberg aan de Vliedberglaan 100 in Ouddorp werden van ’s morgens tien uur tot ’s middags vijf uur een groot aantal folkloristische activiteiten gepresenteerd. Mevrouw Margreet Klijn, die de evenementen in het centrum verzorgt, heeft de stichting Zeeuwse klederdracht gevraagd om een aantal demonstraties te verzorgen voor de bewoners en belangstellenden.

Onder het genot van een kopje koffie met een echte bolus konden belangstellenden kennis maken met het bakken van echte Zeeuwse babbelaars, het opmaken van de Zuid Bevelandse protestantse kap, het vouwen van textiel tot leuke cadeautjes, het maken van sieraden van zee producten, het schilderen van een schilderij met een Zeeuws accent en diverse folkloristen in originele klederdracht.

De breiclub van de bewoners van het centrum boden een groot aantal zelf gemaakte artikelen te koop aan waaronder ook “babyborn” kleertjes. De stichting verzorgde een stand met echte regionale hebbedingetjes “voor ’n zunig priesje” waaronder het Zeeuws kussentje, sleutelhangers, boeren zakdoeken, tafellopertjes, wenskaarten en de grote collectie doosjes babbelaars van de firma Diesch uit Koudekerke.

Het was een bijzonder geslaagde dag in het nieuwe centrum in Ouddorp

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folkloremarkt in de Vliedberg

Artikel geplaatst op: 24-3-2014

OUDDORP - Onlangs werd voor de eerste keer een folkloremarkt in Ouddorp georganiseerd. In het prachtige nieuwe gebouw van verzorgingshuis De Vliedberg werd van 's morgens tien uur tot 's middags vijf uur een groot aantal folkloristische activiteiten gepresenteerd. De activiteitenbegeleiding, die de evenementen in het zorgcentrum verzorgt, heeft de stichting Zeeuwse klederdracht gevraagd om demonstraties te verzorgen voor de bewoners en belangstellenden. Onder het genot van een kopje koffie met een echte bolus konden belangstellenden kennismaken met het bakken van echte Zeeuwse babbelaars, het opmaken van de Zuid Bevelandse protestantse kap, het vouwen van textiel tot leuke cadeautjes, het maken van sieraden van zeeproducten, het schilderen van een schilderij met een Zeeuws accent en diverse folkloristen in originele klederdracht. De breiclub van de bewoners van het centrum boden een groot aantal zelf gemaakte artikelen te koop aan waaronder ook Babyborn kleertjes. De stichting verzorgde een stand met echte regionale hebbedingetjes 'voor 'n zuunig priesje', waaronder het Zeeuws kussentje, sleutelhangers, boerenzakdoeken, tafellopertjes, wenskaarten en de grote collectie doosjes babbelaars van de firma Diesch uit Koudekerke.