Zeeuws meisje op toeristenmarkt

 Vorig jaar was Zeeuws meisje voor de eerste keer te zien tijdens enkele toeristen markten in Zierikzee. De belangstelling was destijds zo groot bij het winkelend publiek dat de organisatie van toeristen markten in Zeeland graag weer een beroep doet op de st. Zeeuwse klederdracht.

Robin, derde klas leerling van de opleiding consumptieve technieken van het VMBO in Goes, wilde graag ervaren wat het is om als “Zeeuws meisje” tussen de toeristen te lopen. Samen met Paula, oud leerling van het VMBO in Goes, die dit werk al meerdere malen heeft gedaan in binnen- en buitenland deelden ze de hele dag babbelaars uit aan de vele toeristen op de markt in Renesse.

Niet alleen de vele toeristen wilden samen met “Zeeuws meisje” op de foto. Sommige winkeliers namen direct de kans waar om de meisjes voor hun zaak op de foto te zetten. Want een babbelaars ijsje met een Zeeuws meisje doet het zeker goed deze zomer in Renesse.

Tevens had de st. Zeeuwse klederdracht ook gezorgd voor een aantal beoefenaars van oude ambachten.
Zij verzorgden de hele dag demonstraties voor belangstellenden. En uiteraard werden er ook ter plaatse de echte Zeeuwse babbelaars gebakken door leden van de dansgroep van `Ons Boeregoed` uit Kruiningen.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's