Zeeuwse dames voor TV commercial

 De grootste optiekketen van Nederland wil graag een nieuw spotje maken om zijn brillen via de TV reclame onder de aandacht te brengen. Een van de grootste reclame casting bureaus in Nederland vraagt de st. Zeeuwse klederdracht om haar medewerking. Het spotje heeft het thema: ‘Geld’.

In het filmpje zullen twee verschillende werelden worden weergegeven, zoals de wereld van Gooische dames en die van Zeeuwse dames. De ene is niet beter of slechter dan de ander. Ze zijn alleen Anders. Beide werelden worden zo waardig en sympathiek mogelijk in beeld gebracht.

Kosten noch moeite worden gespaard om de dames uit het Zeeuwse zo goed mogelijk in beeld te brengen in hun uitgaans klederdracht: “Zwarte schort met grote kap van Brussels kant”. Een drietal dames uit het Zeeuwse werden voorgesteld. Maar uiteindelijk waren het twee dames uit Spakenburg, die als model naar voren kwamen. Op 30 april werd op locatie, in een kringloopwinkel in Barneveld, de hele avond opnamen gemaakt voor drie en een halve seconde zendtijd.

En vanaf 12 mei is het spotje regelmatig op diverse zenders te bewonderen.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's