"Holländische Woche" met Zeeuwe Klederdracht

Afgelopen weekend stond in het Badeparadies Schwarzwald in de plaats Titisee-Neustadt in Duitsland Nederland centraal. De hele week werd daar de “Holländische Woche” georganiseerd. Met als hoogtepunt het weekend van 22 februari.

Via de stichting Zeeuwse klederdracht uit Goes waren een zevental folkloristen uitgenodigd. In de foyer van het zwemparadijs werden alle gasten ontvangen met Zeeuwse babbelaars. Deze werden ter plaatse gebakken door de leden van de volksdansgroep “Ons Boeregoed”. Een vertegenwoordigster van de stichting Zeeuwse klederdracht gaf demonstraties Zuid Bevelandse kappen opmaken. Tevens was er een stand ingericht met souvenirs en informatie over Nederland. De bezoekers aan de Palmen- en Wellnessoases waren niet alleen afkomstig uit Duitsland, maar ook uit Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland.

Ook in de Nederlandse stand in de foyer waren vele belangstellenden die zich uitvoerig lieten informeren over de mogelijkheden om vakantie in Nederland door te brengen. De kleurrijke folders en regiokaarten vonden dan ook gretig aftrek. Regelmatig waren er bezoekers die van de gelegenheid gebruik maakten om met een of meerdere folkloristen op de foto te gaan.

’s Avonds verzorgden de folkloristen van volksdansgroep “Ons Boeregoed” een tweetal optredens op een podium in de Palmenoase. Daarna werden de klederdrachten omgeruild voor de badpakken. En kon men uitgebreid genieten van de vele attracties die het enorme “Badeparadies” te bieden heeft. In het restaurant stonden enkele Zeeuwse maaltijden op het menu en aan de poolbar kon men genieten van speciale drankjes.

En om goed te kunnen uitrusten van het “Holland Promotie” werk waren alle Zeeuwen ondergebracht in het vier sterren hotel Jostalstüble in het plaatsje Titisee.

 

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's