Ringrijden en boerenmarkt in Vrouwenpolder

Zaterdag 16 augustus werd in Vrouwenpolder weer het jaarlijkse ringrijden gehouden in het centrum van het dorp. En omdat er altijd veel volk op af komt, wilde de plaatselijke organisatie het evenement nog wat mooier maken met een boerenmarkt.

Enkele boeren uit de omgeving waren bereid hun tractor ten toon te stellen. Voor de kinderen waren er een tweetal springkussen geplaatst en konden ze paardrijden. Rond het kerkplein werd voor het eerst een boerenmarkt georganiseerd. De st. Zeeuwse klederdracht werd gevraagd om hierbij haar medewerking te willen verlenen.

Naast enkele ondernemers uit de omgeving was er een mandenmaker aanwezig, die de hele dag tekst en uitleg gaf over de oorsprong van het mandenmaken. Een stand met een echtpaar in de originele Zuid Bevelandse klederdracht was ingericht met diverse artikelen textiel vouwen.
Evenals een kraam met diverse regionale souvenirs waaronder het hele assortiment babbelaars van de firma’s Diesch en Joosse uit Middelburg. En er werden uiteraard de hele dag Zeeuwse babbelaars gebakken door leden van “Ons Boerengoed” Kunstschilder Borst uit Roosendaal werkte aan een schilderij met een Walcherse dame en trok daarmee de hele dag ook heel wat belangstellenden.
En een echt Zeeuw meisje deelde babbelaars uit aan de vele toeristen in het dorp.

Meerdere toeristen waren zeer verrast over de beoefenaars van oude ambachten.
Ze namen echt de tijd om zich uitvoerig te laten infomeren. En vooral de tentoongestelde producten in meerdere stand genoten veel aandacht en vonden gretig aftrek. Men liet duidelijk merken dat er nu eens een echte toeristenmarkt in het dorp werd gehouden.

Ook de plaatselijke organisatie was dik tevreden. Vooral omdat eigenlijk de hele dag de zon scheen en dus alle ingrediënten voor een geslaagde dag aanwezig waren. Zo’n dag nodigt uit om het volgend jaar weer te organiseren.  

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's