Pre sail market in IJmuiden

Dinsdag 18 augustus werd op de Halkade in IJmuiden een “Pre Sail Market” gehouden voor de vele bezoekers van de Sail Amsterdam. De havens lagen vol met Sailschepen die woensdag 19 augustus met de Parade door de sluizen naar Amsterdam voerden.

Op het grote plein voor de zeevishandel “Fish & Seafood Waasdorp” was een gezellige markt ingericht met een aantal puur nautische ambachten. De organisator van dit evenement had een beroep gedaan op de st. Zeeuwse klederdracht. Zij bracht een achttal beoefenaars van ambachten naar IJmuiden. In hun stands werden demonstraties verzorgd en konden belangstellenden ook vele, met de hand gemaakte producten, kopen. Tevens werd er de hele dag paling en makreel op ambachtelijke wijze gerookt.

Op een podium op het plein verzorgden een aantal Shantykoren meerdere optredens die aardig wat belangstellenden trokken. Een groot aantal mobiele food stands zorgden de hele dag voor de inwendige mens. Waar, gezien het koude weer, dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.

Doordat de weersverwachtingen niet al te positief waren en de belangstelling van het publiek in de loop van de avond minder werd, werden alle activiteiten rond 21.00 uur afgesloten.

Getekend
St. Zeeuwse Klederdracht
Gerard van Damme  


De Foto's