In Zeeuwse klederdracht naar Oud-Vossemeer

 Zaterdag 19 september organiseerde de St. tot het Verzorgen van Verstandelijk Gehandicapten “De Schutse” aan de Coentjesweg in Oud-Vossemeer een open dag. Het thema was deze keer “De Zeeuwse boerderij” Twee leden van de commissie wilden deze dag graag in de originele Zeeuwse klederdracht doorbrengen.

Tuinman en begeleider Adrie en Marry Aarnoudse namen in april al contact op met de St. Zeeuwse klederdracht in Goes. Zij maakten vooraf een afspraak om een Zuid Bevelandse protestantse dracht te passen. En zaterdag 19 september waren ze al heel vroeg in Goes om zich door een kleedster van de stichting op een juiste wijze te laten kleden in de regionale dracht. Want in je vertrouwde omgeving moet je er dan toch wel goed uitzien als boer en boerin.

Daarna trokken ze naar “De Schutse” in Oud-Vossemeer waar ze zitting namen in de commissie die de verkoping van die dag aanstuurde. Daar waren een groot aantal kraampjes ingericht met diverse artikelen. In en rond een grote tent op het terrein was een terras ingericht, waar men in de zon kon genieten van een hapje en een drankje. Een folkloristische groep in daagse klederdracht verzorgde daar ook “de wasdag”.

Tussendoor was er veel bewondering en belangstelling voor Adrie en Marry. Er werden meerdere foto’s gemaakt die dag. Ze werden ook uitgenodigd om samen met een jong trekpaard op de foto te gaan.

De hele dag was het een komen en gaan van vele belangstellenden. In de omgeving van “De Schutse ” was het moeilijk om nog een parkeerplaatsje te kunnen vinden. Tot ver buiten het dorp stonden de auto’s aan beide zijden van de straat geparkeerd. En dankzij het goede weer, werd het een bijzonder succesvolle dag aan de Coentjesweg. 

Getekend
St. Zeeuwse Klederdracht
Gerard van Damme  


De Foto's