St. Activiteitengroep Vreeswijk

  Zaterdag 12 september werd in Vreeswijk de jaarmarkt georganiseerd. Van 10.00 uur – 17.00 uur bezochten vele belangstellenden het historische schippers- en sluizendorp Vreeswijk.

Naast de ruim 200 kramen met een grote verscheidenheid aan branches was er ook een kofferbakverkoop op de Handelskade. Er was een Openlucht Galerie, waar hobbyisten hun kunstwerken tentoonstelden. Beoefenaars van oude ambachten waren op de jaarmarkt vanzelfsprekend ook te bewonderen. De st. Zeeuwse klederdracht was door de activiteitengroep Vreeswijk uitgenodigd om de Zeeuwse streek producten te promoten. Zij hadden een stand, naast de ingang van de Barbarakerk, waar ’s middags een concert verzorgd werd door
de brassband Eendraght.

Ook aan de kinderen is gedacht. Op het Raadhuisplein stond een kinderkermis. Na afloop van de jaarmarkt was er een Pieremachocheltocht van 18.30 uur – 21.00 uur tussen de bruggen in het centrum van het dorp.

De vele vrijwilligers van de plaatselijke activiteitengroep hadden de hele dag hun handen vol aan het begeleiden en informeren van de vele belangstellenden die op dit grootse evenement afkwamen. Er was heel veel werk verricht om deze dag tot een groot succes te maken. En aan het eind van de markt waren de reacties van de kraamhouders aardig positief. De vele vrijwilligers kunnen trots zijn op hun dorp en haar activiteiten. De leus: “Er is altijd wat te doen in Vreeswijk” is dan ook zeker van toepassing.

In 2016 zal de jaarmarkt gehouden worden op zaterdag 10 september. Een dag die u zeker niet mag vergeten. Vooral wanneer u dan in de buurt van Nieuwegein bent.

Getekend
St. Zeeuwse Klederdracht
Gerard van Damme  


De Foto's