Zeeuwse folklore adviseurs leveren
top ensembles aan China
 

 Onlangs werd in de hoofdstad van China het “18e Beijing International Tourism Festival” gehouden. De st. Zeeuwse klederdracht uit Goes was gevraagd om enkele top amateur ensembles uit Europa te adviseren. De afgelopen twee jaar werd ook al een beroep gedaan op de expertise van de folkloristen uit de provincie tijdens de “Folk Art festivals in Shanghai”

Tijdens het festival in Beijing begeleidde de delegatie het folklore ensemble “Krystall” uit de stad Kazan in Tatarstan. Op het vliegveld stond een speciale bus met vaste chauffeur en tolk gereed, die het gezelschap gedurende het hele verblijf vervoerde en begeleidde. Na een groots openingsceremonie in het “Olympic Park” werden op verscheidene plaatsen in de wereldstad voorstellingen verzorgd door de deelnemende ensembles uit de hele wereld.

Tijdens de voorstellingen was de belangstelling voor het Russisch amateurensemble bijzonder groot. Niet alleen vanuit het publiek, maar ook van vele andere deelnemende muziek- en dansgroepen waren de jongeren uit Tatarstan erg gewild voor een of meerdere foto’s.

Daarnaast werden excursies georganiseerd naar onder andere de Chinese muur, het zomerpaleis, de verboden stad en het Olympisch stadion. Alle deelnemende ensembles werden in diverse hotels in de hoofdstad ondergebracht. En dagelijks werden lunch en diner verzorgd in gerenommeerde restaurants in de stad.

Na de enorme successen keerden de folkloristen, enkele dagen geleden, met een direct vlucht vanuit Beijing terug op Schiphol.

Getekend
Gerard van Damme  
 

Link op andere Website

https://mnmzeeland.wordpress.com/2016/10/08/zeeuwse-folklore-adviseurs-leveren-top-ensembles-aan-china/
 


De Foto