Zeeuws meisje op CZAV dag in Colijnsplaat

Woensdag 15 juni 2016 was de St. Zeeuwse klederdracht met “Zeeuws meisje” uitgenodigd op de open dag van de Czav en Rusthoeve in Colijnsplaat. Hoewel deze dag in het teken stond van “High Tech Farming” wilden de medewerkers van Provincie Zeeland met het project Kavelruilbureau Zeeland een extra tintje geven aan de promotie van hun stand. De hele dag waren een tweetal dames in de authentieke protestantse Zuid Bevelandse klederdracht actief aanwezig.

De hele dag waren er gasten uit andere landen die direct een “selfie” wilden maken met de meisjes uit het Zeeuwse. Ook medewerkers van andere bedrijven nodigden de dames in klederdracht uit om ook in hun stand een foto te maken met een Zeeuws tintje. Zij willen zo’n opname graag gebruiken om in de toekomst hun bedrijf aantrekkelijker te maken voor belangstellenden.

Ook de verzorging van de authentieke klederdrachten tijdens deze dag was geen probleem. De hele dag waren medewerkers van de plaatselijke organisatie en de bewoners van de Rusthoeve bereid om de regionale klederdrachten optimaal te kunnen presenteren. Vooral gezien de weersverwachtingen werden activiteiten van de meisjes in klederdracht bij regen beperkt tot de binnen accommodaties. Want folkloristen hebben altijd te maken met de uitdrukking “weer of geen weer”

Aan het eind van de dag waren het niet alleen de belangstellende bezoekers die met veel leuke en nieuwe ideeën huiswaarts keerden. Ook meerdere medewerkers aan deze dag hebben ervaren dat een extra tintje van de regionale folklore veel aandacht kan trekken zowel bij jong als oud.

Getekend
Gerard van Damme


Wil je meer weten over vrijwillig kavelruilen? Kijk dan op de website van het Kavelruilbureau Zeeland www.kavelruilbureauzeeland.nl

 


De Foto's