Nederlandse landenanimatie in De Panne

 De dienst voor toerisme in de Panne in België organiseerde donderdag 18 augustus een landenanimatie met het thema “Nederland”.

Op de boulevard Leopold 1 Esplanade was alles ingericht om de animaties te tonen aan de vele bewoners en toeristen; Er werd een krijttekening gemaakt van “Het melkmeisje”van Vermeer, voor het podium werd een optreden en presentatie verzorgd van de Zeeuwse volksdansgroep “Ons Boeregoed”, er was een workshop papieren tulpen maken, Circus Klomp animeerde belangstellenden met het boerenechtpaar Driekus en Bertha, een Delfts koppel op de Zeedijk, Luc Vaesen trad op met Koelala en de St. Zeeuwse klederdracht was met haar souvenir/info stand aanwezig om geďnteresseerden te informeren over de Zeeuwse regio.

Van 10.00 tot 22.00 uur was er voor elk wat wilt te doen op de prachtige locatie in de Panne in België. ’s Avonds werden er optredens verzorgd van enkele bands op het podium. Om 22.45 uur werd de landenanimatie afgesloten met een groots vuurwerk.

In de stand met informatie materiaal over de regio Zeeland was veel belangstelling van vooral Duits- en Franstalige toeristen. Meerdere gasten wilden graag nog dit jaar tijdens hun verblijf aan de Belgische kust een bezoekje brengen aan enkele plaatsen in het Zeeuwse.

Ook de gastvrijheid van de medewerkers van de dienst voor toerisme was enorm. De hele dag was mevrouw Irina Maernhoudt van het bureau aanwezig op de Esplanade om de gasten te begeleiden. Aan het begin van de week waren er folkloristische dansgroepen aanwezig om optredens te verzorgen aan de kust. Zij namen deel aan een tweetal festivals in België.

Getekend
Gerard van Damme  
 


De Foto