Pools ensemble viert 35 jarig bestaan

Zaterdag 4 juni 2016 vierde het ensemble Zespol Tanca Ludowego Mali Gorzowiacy haar 35 jarig bestaan. Een delegatie van de St. Zeeuwse klederdracht was uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens het galaconcert.

In de Filharmonia in Gorzow werd van 17.00 tot 20.00 uur een voorstelling verzorgd waar alle groepen van het ensemble meerdere malen aan deelnamen. Aan het eind van de voorstelling werden door vele instanties felicitaties overgebracht aan de leiding van het ensemble. Mevrouw Maria en dhr. Krzyztof ontvingen tevens een medaille voor hun getoonde inzet in al die jaren.

Na de voorstelling werden alle genodigden verwacht in het plaatselijk theater. Daar kon de Nederlandse delegatie aan tafel kennis maken met vertegenwoordigers van een drietal festivals waarmee het festival in Gorzow een samenwerkingsverband heeft gesloten. Alle vier de festivals hopen in de komende jaren een beroep te kunnen doen op de Zeeuwse stichting. Zij willen vooral ensembles uit andere continenten uitnodigen deel te nemen aan hun festivals. En doordat zon ensemble meerdere festivals achter elkaar kan bezoeken wordt voor deze groepen een reis naar Europa aantrekkelijker.

Getekend
Gerard van Damme

 


De Foto's