Zomermarkt in Kamperland

  Woensdag 27 juli werd voor de derde keer de zomermarkt gehouden in Kamperland. Van 11.00 tot 18.00 uur waren een groot aantal kramen met streekproducten, curiosa en antiek ingericht. Onder de overkapping op het Alexiaplein verzorgden een zestal dames demonstraties wolspinnen. In hun stand werden vele wolproducten aangeboden en verzorgden de dames tekst en uitleg. De belangstelling van vooral gezinnen met kinderen was bijzonder groot. Ook een stand van de st. Zeeuwse klederdracht wist aardig wat belangstellende toeristen te trekken. Zij waren vooral geďnteresseerd in de regionale informatie die werd aangeboden. Ook werden een groot aantal Zeeuwse producten waaronder het bekende kussentje, wens- en ansichtkaarten, sleutelhangers en diverse blikjes babbelaars aangeboden.

Hoewel het zonnetje het eigenlijk een beetje liet afweten, was er de hele dag toch aardig wat belangstelling van vooral toeristen. Een aantal kinderen uit het dorp hadden met hun moeder ook een plaatsje weten te vinden onder de overkapping op het plein. Daar wisselden een groot aantal aangeboden artikelen van eigenaar. Vooral kinderfietsjes en een comfortabele kinderwagen waren binnen de kortste keren verkocht. Volgens een van de moeders kon de spaarpot van de kinderen weer aardig gevuld worden.

In het prachtige dorpshuis “Casembroot” op het Alexiaplein was een rommelmarkt ingericht. De bar en de keuken waren de hele dag open voor het bestellen van een hapje en een drankje. En daar werd ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

De wekelijkse zomermarkt in Kamperland kan de komende weken nog bezocht worden op 10, 17 en 24 augustus. Elke week van 11.00 tot 18.00 uur.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's