Zeeuwse meisjes naar koningsreceptie in Kleve

  Vele Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland organiseren eind april begin mei hun jaarlijkse koningsreceptie voor hun relaties. In 2011 ontving de St. Zeeuwse klederdracht in Goes voor het eerst een verzoek van het Nederlands consulaat in Kleve. Zij wilden graag enkele meisjes uit Zeeland in klederdracht laten serveren. De Zeeuwse bijdrage aan de Koningsreceptie in dat jaar was zo’n succes dat dit jaar voor de zesde keer de uitnodiging in de bus viel.

Daar in Duitsland “Frau Antje” beter bekend is dan “Zeeuws meisje” wordt daar steeds meer gevraagd om jonge dames in Volendamse klederdracht. Vandaar dat Marit, Anne-Marie en Moniek maandag 2 mei als “Frau Antje” naar het Duitse Kleve reisden.

Voor de aanvang van de receptie boden de dames uit het Zeeuwse en fles witte en rode wijn aan van de Catharinahoeve Elmare in Groede. Consul Freddy Heinzel was ook dit jaar weer bijzonder te spreken over de inzet van de dames uit het Zeeuwse. Hij sprak de wens uit om het volgend jaar weer een beroep te kunnen doen op enkele jonge dames, die graag wat ervaring op willen doen in een Nederlands consulaat in het buitenland.

Jonge dames in Zeeland die in de toekomst ook graag eens willen deelnemen aan zo’n activiteit, kunnen zich daarvoor aanmelden bij de St. Zeeuwse klederdracht in Goes. www.stzk.nl Vooral wanneer je handig om kunt gaan met volle dienbladen en in een Zeeuwse of Volendamse klederdracht actief wilt zijn, dan zijn er zeker mogelijkheden.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's