Nostalgische dag in Goes

 Voor zaterdag 27 augustus was de stichting Zeeuwse klederdracht gevraagd door de stichting Goes Marketing om de nostalgische dag te verzorgen. Door een gering budget was accordeonist Peter Jansen uit Tilburg uitgenodigd en een tweetal Zeeuwse meisjes. De folklore stichting was op de markt aanwezig met een info en souvenir stand.

Van tien tot vier deelden de Zeeuwse meisjes babbelaars uit aan de passanten in het centrum. Vele toeristen haalden direct hun camera tevoorschijn om samen met de meisjes op de foto te gaan. Nadat de accordeonist de meisjes muzikaal begeleidde werd de belangstelling nog groter. Zelfs vanuit de winkels kwamen toeristen en winkelmedewerkers om te zien wat er zich op straat afspeelde. Aan de lopende band klonken vele Nederlandse liedjes in de winkelstraten. Soms werd zelfs enthousiast meegezongen door het aanwezige publiek.

In de stand voor het stadhuis op de Grote Markt maakten vele belangstellenden gebruik van het informatie materiaal dat werd aangeboden. Vooral de regiokaarten, de nieuwe kaart over de delta route, de toeristische gids van het land van Borsele en de ontdekkaart van de nationale parken Oosterschelde vonden gretig aftrek. Enkele inwoners uit de Bevelanden maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid om enkele leuke souveniertjes te kopen voor hun komende reis naar familieleden in het buitenland. Door het internationale karakter van de Zeeuwse stichting hebben ze zich de laatste jaren duidelijk gericht op een aantal leuke en interessante regionale artikelen.

Getekend
Gerard van Damme  
 


De Foto