Stroskerksedag in Serooskerke

Zaterdag 2 juli was het weer de jaarlijkse Stroskerksedag in Serooskerke. Het was weer een gezellige drukte in het centrum van het dorp. Ook waren er weer een aantal beoefenaars van ambachten en streekproducten aanwezig.

In de stand van de Koehoorn werden vele streekproducten aangeboden. Liesbeth van Putten uit Biezelinge liet zien wat je met textielvouwen allemaal kunt maken voor cadeautjes. Monique Brassé wist belangstellenden te boeien met haar sieraden die ze maakt van zee producten. Paul Walthuis uit Middelburg kreeg veel waardering voor zijn vrije vormgeving in rvs. Vooral de Zeeuwse knoop stond de hele dag in de belangstelling. De stichting Zeeuwse klederdracht kon vooral de toeristen informeren over leuke uitstapjes in de regio. Jan van de Plasse uit Heinkenszand had zijn houtcreaties uitgestald in zijn stand. En “De stompe naald” was vertegenwoordigd door Dana Hamelink. Zij toonde haar borduurwerk in het kraam. Ook José Clarijs wist vele bezoekers te boeien met creaties uit haar atelier in Biggekerke. De Schouwse palingroker Rinus Smalheer zorgde de hele dag voor vers gerookte paling.

Rond de dorpskerk waren meerdere stands ingericht met artikelen die de plaatselijke bevolking graag wilde verkopen aan geïnteresseerden. Ook kinderen waren aanwezig met hun speelgoed dat ze graag tegen een kleine vergoeding van de hand wilden doen. Ook het ringrijden trok veel belangstellenden. Vooral veel fietstoeristen maakten gebruik van deze folkloristische activiteit.

Getekend
Gerard van Damme
 


De Foto's