Zomerfeesten in SVRZ Ter Schorre

 Na een lange tijd van intensief voorbereiden was het dan zover de dag dat het eerste zomerfeest 2016 zou plaatsvinden in Terneuzen. Een groot aantal vrijwilligers van het centrum voor zorg en revalidatie aan de Bachlaan waren al vroeg in touw om alles tijdig in gereedheid te brengen.

De stichting Zeeuwse klederdracht werd gevraagd om ambachten te interesseren om aan dit feest deel te willen nemen. En hoewel de dag gepland stond op een donderdag waren er toch zon tien ambachten die graag een kraam wilden inrichten.

De evenementen commissie besloot om Ricky Dohmen met haar kunstzinnige wenskaarten uit te nodigen, Liesbeth van Putten en haar zus waren aanwezig met textielvouwen en haakwerk, Jeanne Vat en Theo Vermeer verzorgden de hele dag demonstraties tiffany en glas-in-lood. De Goese stichting had een stand van souvenirtjes en informatie over de regio.

Van twaalf tot zeventien uur was het een gezellige drukte in de straat waaraan een groot aantal woningen van het centrum staan. Tussen de woningen waren terrassen ingericht waar de bewoners konden genieten van diverse drankjes en versnaperingen. En enkele vrijwilligers zorgden de hele dag voor achtergrond muziek.

De gastvrijheid in Ter Schorre was ongekend. Meerdere ambachtslieden waren verbaasd over de inzet van vele vrijwilligers Meerdere malen werden ze aan hun stand bezocht en gevraagd of ze nog iets wilden eten of drinken. Ook de verzorging van de ambachtslieden was eigenlijk meer dan honderd procent.

En ook het weer leverde haar bijdrage. Hoewel de zon zich niet vaak liet zien, was het aangenaam vertoeven in de straatjes achter het hoofdgebouw aan de Bachlaan.

Donderdag 7 juli was het zomerfeest in Ter Schorre en donderdag 14 juli in zorginfra Maxima in Terneuzen. De bewoners kunnen dan genieten van Paerdemessnijder Jaap Goosen uit Axel die die dag demonstraties heften snijden zal verzorgen in het atrium.

Getekend
Gerard van Damme

 


De Foto's