Wemeldingedag was gezellig druk

Zaterdag 10 september werd op het Haventerrein en Sluisplateau een aantal gezellige activiteiten georganiseerd. Meer dan 80 plaatsen waren ingericht om belangstellenden interessante koopjes aan te bieden, te informeren over ambachten, een bezoek te brengen aan de mobiele kinderboerderij, activiteiten van de brandweer en hulpdiensten te bewonderen of met een zeilboot zelf te varen.

Gedurende de hele dag trokken er muziekgroepen tussen de vele andere activiteiten door om de passanten te vermaken. Een tweetal mascottes deden vele ouders direct zoeken naar hun mobieltje. Want een leuke foto van je kinderen met deze grote poppen is toch wel erg indrukwekkend.

Het bekijken van de test motoren voor een boot lokte bij menige bezoeker de opmerking op
van ”Ik moet er eerst nog een passende boot bij zoeken” De miniatuurbouwer van binnenvaart schepen haalde bij vele dorpsbewoners oude herinneringen naar boven. En uiteraard het schippersinternaat werd daarbij niet vergeten.

De inrichting van het hele gebied was bijzonder professioneel opgezet. Niet alleen voor de aanwezige passanten en bezoekers was het aangenaam vertoeven in het dorp. Ook de vele exposanten en ingehuurde vrijwilligers spraken hun lof over de organisatie. Naast de aanwezige horeca gelegenheden waren er ook speciale terrasjes ingericht waar het aangenaam toeven was. Of onder de parasol even na te praten met kennissen.

De gastvrijheid in en om het dorp was bijzonder groot. Zelfs na de vele activiteiten waren de restaurantjes nog steeds goed bezet. En de ondernemers waren er alles aan gelegen om de gasten zoveel mogelijk van dienst te zijn. Bij Gasterij Schoudee aan de Schoudeeweg 1, waren vele gezinnen met jonge kinderen neergestreken. Zij konden zich nog tot zonsondergang vermaken op de vele nieuwe spelattributen die op het terrein waren geplaatst. Terwijl de ouders met hun kennissen rustig en gezellig de Wemeldingedag konden doornemen.

Een bezoekje aan deze dag in september 2017 is zeer zeker de moeite waard.

Getekend
Gerard van Damme
 


De Foto's