Beleef Zonnemaire

 De ondernemers in Zonnemaire wilden hun dorp ook wel eens een extra tintje geven in de zomer. Besloten werd om zaterdag 30 juli een activiteit te organiseren met als titel: “Beleef Zonnemaire”. Voor Truus van den Hoek van camping “Zonnemaire” aan de Zuidweg was het de gelegenheid om ook eens een dag in klederdracht rond te lopen.

In nauw overleg met de st. Zeeuwse klederdracht werd de afspraak gemaakt om die zaterdag naar Goes te rijden om daar een protestantse Zuid Bevelandse klederdracht aan te trekken. Samen met Romy en chauffeur Frans meldden ze zich bij de folkloristische organisatie in de stad. En binnen een uur keerden beide dames als Zeeuwse boerinnen terug naar de hoeve in Zonnemaire.

Door de grote drukte op de Zeeuwse wateren moest er op de terugreis een pauze worden gemaakt op de Zeelandbrug. De schepen kregen voorrang en beide dames konden even uitstappen. Truus was verbaasd dat er al zoveel toeristen uit hun auto kwamen met een fototoestel. Waarom wilde iedereen een foto op de brug maken? Ze was vergeten dat ze als Zeeuwse boerin enorm veel aandacht trok. En dat bleef eigenlijk de hele dag zo. Iedereen wilde met Truus en Romy op de foto.

De mooie raszuivere Zeeuwse trekpaard merrie ( 6 jaar ) van Bart van de Wekken uit Kerkwerve,maakte het beeld zoals het vroeger was. De boerinnen op hun mooist uitgedost en op dit prachtige imposante, mooi ingevlochten paard door Zonnemaire te lopen.

Een ode aan mevrouw van Damme die ons zo mooi heeft aangekleed en een ode aan het Zeeuwse trekpaard die ondanks harde muziek, veel mensen, vlaggen enz enz achter zijn baas Bart liep. Wat een geweldig karakter hebben deze lieve, sterke en onverschrokken reuzen toch. Laten we er zuinig op zijn.

Een lieve Zeeuwse groet van Truus en Romy

 

Getekend
Gerard van Damme  
 

Camping Zonnemaire: www.campingzonnemaire.nl
 


De Foto