Kinderen van Zeeuwse familie in klederdracht

Begin september namen enkele families uit o.a. Wadenoijen de stap om eens te gaan informeren om in klederdracht op de foto te gaan. Want zowel van vaders alsook moederskant waren ze al vanaf de 16e eeuw afkomstig uit het Zeeuwse.

Enkele familieleden leek het een leuk idee om samen in de authentieke Zuid Bevelandse klederdracht enkele uurtjes in Zeeland rond te lopen. En op enkele plaatsen foto’s te maken, zodat ze een echte herinnering hebben aan de streek waar hun ouders vandaan kwamen.

Daar geen van de familieleden nog de regionale klederdrachten in hun bezit hadden, informeerden ze bij de st. Zeeuwse klederdracht in Goes naar de mogelijkheid om hun idee te realiseren.
Een grote vraag was ook of er hulp aanwezig was om de kleding aan te kunnen trekken.

Na enig overleg werd een datum geprikt om de reis naar het Zeeuwse te ondernemen. De eerste woensdag in oktober was de dag dat iedereen vrij was om een dagje Zeeland te bezoeken.
Daar werden ze keurig in het kostuum gehesen.

Daarna werd een goed voorbereide tocht door de streek gemaakt. Op verschillende plaatsen werd gestopt om een serie leuke foto’s te maken voor het plakboek. En voor zonsondergang, aan het eind van de middag werden de kostuums weer keurig in Goes ingeleverd.

Getekend
Gerard van Damme 
 

De Foto's