Koningsdag in Krabbendijke

 Donderdag 27 april organiseerde de oranje vereniging Krabbendijke o.a. een middag programma op het sportterrein aan de Nieulandestraat. Daar waren een aantal beoefenaars van oude ambachten en folkloristische gebruiken voor uitgenodigd.

Van een tot vijf konden belangstellenden de stands op het terrein bezoeken. De pottenbakker verzorgde demonstraties en jongeren konden een keramiek potje met hun naam laten maken.
De babbelaars bakker gaf tekst en uitleg over het maken van de originele Zeeuwse babbelaars. Terwijl de klompenkapper de techniek van het kappen demonstreerde. Even verderop was een kraam ingericht met diverse soorten voederhuisjes voor vogels. Ook kon men kennis maken met het maken van boter. Diverse gebruiksvoorwerpen uit oude melkfabrieken waren op het veld te bewonderen. Een echtpaar uit Emmeloord verzorgde demonstraties beursje breien en Groenlandse naaldkunst uit 1600. De stichting Zeeuwse klederdracht was aanwezig met hun info en souvenir stand.
Er was ook een stand ingericht waar tekst en uitleg werd gegeven over het werken met servetten op diverse materialen. En een folkloristische vereniging uit het Zeeuwse verzorgde een heuse wasdag op het sportveld.

Even verderop waren meerdere spelletjes ingericht voor de jeugd van het dorp. De hele middag konden ze daar onder toezicht van hun ouders deelnemen. Ook vele ouders brachten hun kinderen naar de spelletjes en maakten van de gelegenheid gebruik om alle folkloristische stands op het terrein te bezoeken. Daar waren interessante artikelen te koop voor een leuk prijsje en daar werd ook goed gebruik van gemaakt.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's