Klederdracht presentatie in
woonzorgcentrum De Vliedberg

  De activiteitencommissie van CuraMare in Ouddorp leek het een leuk idee om een presentatie van de klederdracht weer te geven in de grote zaal van het zorgcentrum in het dorp.
Al snel kwamen ze in contact met de st. Zeeuwse klederdracht. Deze organisatie beschikt over contacten van nationale folkloristische organisaties in het hele land.

Een regionale klederdrachtenvereniging is bereid gevonden om donderdagmiddag 23 maart a.s. van 14.00 tot 16.00 uur de bewoners en belangstellenden kennis te laten maken met een tiental verschillende Zeeuwse drachten.

In de grote zaal aan de Vliedberglaan 100 in Ouddorp zullen de authentieke klederdrachten aan de bewoners getoond worden door leden van de folkloristische groep. En zowel voor als na de pauze zal tekst en uitleg gegeven worden over de verschillende drachten die jaren lang werden gedragen in meerdere regios in het Zeeuwse. Aan de kleding van destijds was niet alleen te zien uit welke stad of dorp men kwam maar ook tot welke godsdienst men behoorde.

Het wordt voor de ouderen onder de aanwezigen vast een bijzonder interessante middag vooral omdat de klederdracht bij velen herinneringen zullen oproepen uit het verleden. En vaak ontstaan er dan leuke gesprekken voor alle aanwezigen. Ook bestaat de mogelijkheid om na de presentatie de kostuums van nabij te bewonderen. Of met een of meerdere figuranten op de foto te gaan.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's
 

De presentatiegroep die de middag zal gaan verzorgen.