Nederlandse consul in Duitsland wil
regio producten promoten
 

Maandag 2 mei 2011 nodigde de Nederlandse consul in Kleve dhr. Freddie Heinzel twee “Zeeuwse meisjes” uit om tijdens de Koninginnen receptie in het consulaat te serveren. De presentatie was zo succesvol dat 8 mei 2017 voor de zevende keer op rij een drietal “Zeeuwse meisjes” serveerden in Kleve. Maar omdat men in Duitsland “Frau Antje”, de Volendamse klederdracht, meer herkent werd deze klederdracht de laatste jaren gedragen tijdens de receptie.

In mei ontving de consul enkele producten uit de Zeeuwse regio. Het maakte daarbij de opmerking dat hij het volgend jaar “Zeeland” centraal wilde stellen in Duitsland. Enkele weken geleden werd door een delegatie van de stichting Zeeuwse klederdracht in Kleve een nadere toelichting gevraagd op het idee van de consul.

Hij vertelde dat in Nederland op vele plaatsen de opening van het haring- mossel- en oesterseizoen wordt georganiseerd. Komt men honderd meter over de Nederlandse grens met Duitsland dan kent men dit gebruik niet meer. Terwijl onze oosterburen de producten uit de zee weten te waarderen.

Vandaar het idee om in juni 2018 de Zeeuwse producten in de regio Kleve te gaan promoten. Daarvoor wil hij een groot aantal ondernemersverenigingen uit de grensregio uitnodigen deze dag te komen bezoeken. En kennis te maken met de regionale producten uit Nederland.

Vrijdag 2 februari om 16.00 uur wil dhr. Heinzel, belangstellende ondernemingen in het Zeeuwse nadere toelichting geven over zijn idee en de uitwerking daarvan.

Via de stichting Zeeuwse klederdracht in Goes kunnen geïnteresseerden zich voor die informatie middag aanmelden via: stzkgoes@gmail.com

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's