Lentemarkt in Westenschouwen

 Zaterdag 29 april organiseerde de vereniging “Westenschouwens Welvaren” de lentemarkt in het dorp. Ze willen graag een markt organiseren die anders is dan andere markten, met kramen waarin kunst, oude ambachten en lekkere etenswaren uit het Zeeuwse worden aangeboden.

Dit jaar werd een beroep gedaan op de st. Zeeuwse klederdracht. Zij brachten een aantal stands met beoefenaars van ambachten naar de Lageweg en Westenschouwenseweg. Er was een kraam waar kennis gemaakt kon worden met vrije vormgeving in rvs. Diverse Zeeuwse knopen in allerlei uitvoeringen waren te bewonderen. Rineke liet belangstellenden kennis maken met het zijde schilderen. Liesbeth uit Kapelle had haar stand ingericht met een groot aantal leuke cadeutjes van diverse textiel producten en gebreide dieren. Lenie weet op een interessante manier tekst en uitleg te geven over het irisvouwen, terwijl Dana van “De stompe naald” meerdere borduurwerkjes had uitgestald. De oesterspecialist uit Yerseke liet passanten kennis maken met de echte regionale oesters. In de stand van de houtcreaties waren heel wat producten in diverse houtsoorten te bewonderen en te koop. Mevrouw Ina uit Vlissingen toonde een groot aantal borstbeelden van personen in de Zeeuwse klederdracht. Er was ook een stand ingericht waar tekst en uitleg werd gegeven over het werken met servetten op diverse materialen. De st. Zeeuwse klederdracht trok aardig was aandacht met de creaties van messenheft schelpen ook wel scheermes schelp genoemd.

De hele dag was het stralend weer en de Lentemarkt op Schouwen werd door aardig wat bewoners en toeristen bezocht. Opvallend was de enorme belangstelling voor de vele kunstwerkjes die in vele stands te bewonderen waren.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's