Zomerfeest in Maxima
 

  Dinsdag11 juli organiseerde het SVRZ Ter Schorre, met een groot aantal vrijwilligers, een zomerfeest voor de bewoners van het woonzorgcentrum Maxima aan het Pattistpark in Terneuzen. De evenementen organisatie deed hiervoor een beroep op de stichting Zeeuwse klederdracht.
Zij beheren een groot netwerk van beoefenaars van ambachten.

Van 12.30 tot 16.00 uur was het atrium en het restaurant ingericht met enkele stands en spelletjes. Een muziek gezelschap uit de regio verzorgde een repertoire van bekende liedjes. Voor de deur was een frietkraam geplaatst en in het Atrium werden ijsjes aan de bewoners gepresenteerd.

In het restaurant was een stand ingericht van Kika en kralenkunst. In het atrium stonden kramen van stoelenmatter Riens die op zeer deskundige wijze liet zien hoe men in het verleden de stoelen matten. Eigenlijk handmatig van een nieuwe zitting voorzag. Er naast was een stand met allerlei hout creaties waarvoor bij de bewoners veel belangstelling bestond. Lenie Pieper had een grote collectie irisvouwen meegenomen. Haar vriendin Dana richtte haar stand in met een aardige verzameling met de hand geborduurde artikelen. De stichting Zeeuwse klederdracht was aanwezig met een info stand en kleine souveniertjes waarvoor ook aardig wat belangstelling bestond.

Om 16.00 uur werd de gezellige dag afgesloten met het bekendmaken van de prijswinnaars van enkele activiteiten.

Getekend
Gerard van Damme  


De Foto's