Europa markt in Aken
 

De Handwerkskammer in Aachen organiseert al vele jaren de kunsthandwerk en Design rondom de Dom en het Raadhuis in het centrum van Aken, Duitsland.

Zaterdag 1 en zondag 2 september was het hele centrum ingericht voor de Europa markt 2019. Het begint in de Augustinerplatz naar de Kockerellstraße, de Johannes-Paul 11 Straße, Ritter-Chiorus Straße, Katschhof, Markt, Krönungssaal, Hühnermarkt, via Hof naar de Münsterplatz en Ursuliner Straße. Zo’n 300 stands waren in het centrum te bewonderen. Er waren zelfs enkele stands uit andere landen vertegenwoordigd.

Het waren niet alleen stands waar ter plaatse workshops werden gehouden. Vele stands boden ook de mogelijkheid om handwerk te kunnen kopen. En daar werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

Mede dankzij het bijzonder goede weer was er de hele dag veel belangstelling over de hele route. Op de markt was een stand ingericht van de organisatie. Daar lag een compleet overzicht klaar van alle aanwezige stands met een route die men kon volgen.

Het is zeer zeker de moeite waard om het komend jaar een bezoek te brengen aan deze activiteit, die jaarlijks in het eerste weekend van september wordt georganiseerd. Het is wel raadzaam om een bezoek tijdig te plannen. De prijzen van de hotel accommodaties lopen de laatste weken voor het begin van dit weekend aardig op.

Getekend
Gerard van Damme 
 

De Foto's