Reclamespot voor Cassis
 

Wanneer je onder andere een reclamespot wilt maken met een echt Zeeuws tintje dan kom je al gauw terecht bij de st. Zeeuwse klederdracht. Zij werken al meer dan 40 jaar als folkloristen in het Zeeuwse. En hebben al heel wat ervaring opgedaan in binnen- en buitenland.

Al sinds 1938 haalt Hero Cassis zijn zwarte bessen van de vruchtbare Zeeuwse kleigrond, vooral uit de omgeving van Heinkenszand en Lewedorp. Het bedrijf wilde een reclamespotje gaan maken over het oer-Nederlands product cassis. De regisseur wilde de Zeeuwse regio terugbrengen in het beeld van een spotje door twee jonge dames te kleden met Zuid-Bevelandse kappen. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Een Zuid Bevelandse protestantse kap is uiteraard geen muts die je zo even kunt opzetten. Daar heb je echt een specialist voor nodig. En dus werd een beroep gedaan op de folkloristen uit Goes.

Woensdag 4 april reisden een tweetal medewerkers van de stichting naar de opname studio in Amsterdam. Daar was een hele dag voor uitgetrokken om de opnamen te maken voor het spotje.

De kleedster van de stichting Zeeuwse klederdracht plaatste, onder toezicht van de styliste, de kappen bij een tweetal dames. Daarna konden de opnamen van twee schommelende Zeeuwse meisjes beginnen. En het resultaat is nu dagelijks te zien op verschillende televisie kanalen in Nederland.

Getekend
Gerard van Damme 
 

Video

Het spotje is te bekijken via dit linkje: https://vimeo.com/266519859

 

 

 

Hero Cassis from Smarthouse Films on Vimeo.

 
De Foto's