“Kerst Event” in Vlissingen
 

Zaterdag 22 december organiseerde de ondernemers een groots Kerst Event in de Lange Zelke in Vlissingen. Van 10.00 tot 17.00 uur kon het hele gezin genieten van modeshows, kerstmarkt en kinderanimatie.

Om 12.30 uur , 14.00 uur en 15.30 uur werd er een modeshow van dames- heren en kindermode verzorgd door de plaatselijke modezaken.

Van 10.00 uur tot 17.00 uur werd er een kerstmarkt georganiseerd waar zo’n 15 stands werden ingericht met kerst gerelateerde artikelen. Een groot aantal zaken in de stad waaronder Italian delicatesse, de nieuwe zaak Estilo Tropical gespecialiseerd in tropische bloemstukken en uiteraard de modezaken lieten hun mooiste items zien. Daarnaast waren er hout bewerkingsproducten, zelfgemaakte sieraden, de Crea Bea shop, 2e handsboeken, Zeeuwse borstbeelden, kandelaars en vaasjes gemaakt van oud servies, Zeeuwse souvenirtjes met babbelaars, kussentjes, wenskaarten en heel speciaal een stand met “origami” papier vouw artikelen waaronder kerst sterren, servetten ballen en doosjes te koop.

Voor de jongeren in het gezin was er kinderanimatie met een echte kerstvrouw die voor jong en oud ter plaatse creaties maakte van diverse gekleurde ballonnen. Voor de inwendige mens was er warme chocomelk, gluhwein en snert de hele dag beschikbaar in de gezellige winkelstraat van Walcheren waar het altijd goed toeven is.

Het was de hele dag erg druk in de Lange Zelke. Vooral tijdens de modeshows, waar de kerstman alle modellen aan het publiek voorstelde, was enorm veel belangstelling. En de kerstvrouw wist voor menig kind een passende creatie te maken. Ook in de stand van origami lieten vele ouders en jongeren zich uitvoerig informeren over de vele mogelijkheden met papier.

Getekend
Gerard van Damme 
 

De Foto's