Wemeldingedag terug in het dorp
 

Zaterdag 08 september werd de Wemeldingedag weer in het dorp georganiseerd. Op het Dorpsplein was een grote tent ingericht en in de Dorpsstraat was er ringrijden en waren een groot aantal kramen ingericht.

De stichting Zeeuwse klederdracht was gevraagd een tiental stands in te richten met beoefenaars van ambachten. Ricky beoefent het maken van encoustic art kaarten en had haar stand het een groot aantal kleurrijke kaarten ingericht. Liesbeth uit Kapelle was aanwezig in de protestantse Zuid Bevelandse klederdracht en wist alles te vertellen over het textielvouwen. Christien van “Ons Boerengoed” had haar kraam ingericht met allerlei leuke hebbedingetjes met folkloristische tinten. In de stand van Hellen was een collectie producten glas graveren te bewonderen en uiteraard ook te koop. Marja uit Kloetinge wist jongeren te interesseren voor het spinnen van schapenwol. Meerdere keren waren ouders met kinderen bij haar kraam te vinden om meer te weten te komen over dit ambacht. Haar stand was ingericht met een scala kunstnijverheidsartikelen vaak van producten die de zee voort brengt. Lena uit Vlissingen beoefent tiffany ; het maken van kunstwerkjes van diverse soorten glas. Paul de fijne rvs man had zijn stand ingericht met een aantal kunstvoorwerpen van vooral de Zeeuwse knoop. Vele belangstellenden stonden verbaasd van de vele uur werk die het kost om een knoop van rvs te realiseren. Monique uit Middelburg heeft zich gespecialiseerd in het maken van sieraden van producten uit de zee. Zij maakt de mooiste kunstwerkjes van onder andere mosselschelpen en koralen. Marjolein uit Waardenburg maakt allerlei soorten en maten windlicht van natuurlijke materialen. Deze worden voorzien van een waxinelichtje en kunnen op het water drijven. Zij geven dan speciale effecten. De Zeeuwse stichting was zelf aanwezig met een stand informatie en regionale souveniertjes.

Naast de grote tent was een kinderplein ingericht. Waar kinderen hun speelgoed aan belangstellenden probeerden te verkopen. De hele dag waren er muzikale bandjes die een extra sfeertje aan deze dag gaven. In de Wilhelmina straat hadden meerdere bewoners hun eigen verkoopstand ingericht. Ook de palingroker en babbelaars bakker waren uiteraard aanwezig evenals stands van verenigingen en ondernemingen. De braderie werd muzikaal afgesloten met een rondgang van alle paarden van het ringrijden door de straten van het centrum.

Jacqueline Schouten van bureau JGJ Evenementen uit Kapelle heeft er weer een leuke attractie van gemaakt in het centrum van het dorp. Hopelijk volgt er volgend jaar in september een tweede aflevering.

Getekend
Gerard van Damme 
 

De Foto's